|

son durumlar, AKM, iller, Artvin

Başlığı içeriği özetleyecek şekilde kısa ve öz koymak gerekir gibi geliyor nedense, bu sebeple böyle ilgisiz ve kelimeler arası çay molası şeklinde bir başlık oldu. Şöyle bakınca okusam mı okumasam mı kararı verilebilsin diye. İşte böyle kaygılarım var, incir çekirdeğini doldurmayan.

İşimden ayrılalı tam 2 ay, gereksiz bir şey satın almayalı 4 ay, bazı şeylerin farkına varmaya başlayalı da 2 hafta oluyor. Bu yaşına geldin daha neyin yeni farkına varıyorsun, uzayda mı yaşıyordun diyenler olabilir, haklılar. Uzayda yaşıyormuşum. Kişisel gelişim kitaplarındaki hayallerini gerçekleştir, hiçbir zaman geç değil, iste yeter ki olur, başlamak başarmanın yarısıdır cümlelerini yaşamak hiç de öyle okunduğu kadar kolay değilmiş. Hayır, kolay olmadığı tahmin edilebilir birşey tabi, iş yapan bir diplomanın olduğu, yıllardır bilgi birikiminin arttığı, detaylarıyla bildiğin, kendinin bilindiğin, sevildiğin sektörünü bir yana koyup, bambaşka bir sektörde birşeyler yapmanın kolay olmadığı belli.

İstediğiniz kadar, ben bu işi yıllardır bu işi yapan insanlardan daha iyi yaparım deyin, yok işte, tüm dinamikler, bakış açıları, iş yapış, önlü arkalı yargılar, herşey bambaşka. Öğrenmek, bu aşamalardan geçmek, üzülmemek, yılmamak zorundasın, iyi kötü filmin sonunu görebilmek için. Yoksa karşılaşabileceğiniz tepkiler ağır, diyorum işte öncesinde seni destekleyenler bile o kadar farklı yorumlar yapabiliyorlar ki, konuştuğumuz inandığımız şeylerin ne nadar ezbere olduğunu anlıyorsun. Üzerinde hiç düşünmediğimiz şeyler hakkında nutuklar atıyoruz aslında. Sonrasında tutarlı olamıyoruz, söylediğimiz başka yaptığımız başka oluyor. Yapmamak lazım.

 

akm ankara fotoğraf artvin il

 

Herşey de kötü değil tabi, bunun yanında tüm içtenlikleriyle beni anlamaya uğraşan, destekleyen, yardım etmeye çalışan, hiç de mecbur değilken, seninle görülecek hiç bir hesabı yokken sana destek olan insanlar var, işte bunlar en büyük kazanımım, başka hiçbir şeyin önemi yok. Minnet duyuyorum, diliyorum ben de böyle bir insan olayım.

Hayatımın çok zorlu bir dönemine geldi, bambaşka yaptırımlarla, sıkıntılarla çevriliyken, belki de o yüzden etkisi ağır, bilmiyorum…Hiçbir şey kolay kazanılmıyor, başarılmıyor, ilahi sistem böyle işliyor, yani en azından öbür dünyada hesap vereceğini düşünen, dürüst olmaya çabalayan bizim için. Bu muhabbetle çok bunalttım biliyorum ama günlük benim günlük, söylenebilmek için o kadar da lüksüm olsun :)

 

akm ankara fotoğraf artvin il

 

Şimdi geleyim aralara serpiştirdiğim konuyla ilgisiz fotoğraflara. Ankaralılar bilir, burası Atatürk Kültür Merkezi (AKM), şu Hipodrom’un karşısında duran, diğer cepheden görkemli Büyükşehir Belediyesi binasına komşu yapı. Artık burada, neredeyse sadece, il tanıtım günleri yapılıyor. Atatürk’ün adını taşıyan, üstüne üstlük “kültürün merkezi” olarak iddialı bir ada sahip bu büyük binada her hafta (yanılıyorsam düzeltin) bir ilin sahip olduğu güzellikler tanıtılıyor, ile ait üretilmiş yiyecekler, el sanatları satılıyor.

 

akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
AKM’nin içi ve çevresi o kadar bakımsız ve kötü durumda ki anlatamam, içler acısı. Arabayı parkediyorsunuz, binaya gidene kadar saplanmadığınız çamur, üstünden atlamadığınız çöp yığını kalmıyor. Bina derseniz (bence mimarisi gayet de başarılı) eskimeye terkedilmiş, yanları nem almış, boyaları dökülmüş. Hadi başardınız, içeriye girdiniz, bu sefer de fuar alanının yerleştirilişi, içerideki ses ve havalandırma problemleri ile karşılaşıyorsunuz. Bu kadar terkedilmişlik, bu kadar bakımsızlık bende bu işte bir kasıt olduğu hissi yaratıyor. Karşısında belediye binası, pırıl pırıl parlıyor, çimleri biçilmiş, fışkiyesiyle felan tabiat harikası, 200 metre ilerisindeki bu bina sanki köy yerindeki panayır alanı. Kızıyorsunuz işte.

 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Biz Artvin günlerine geldik, severiz Karadeniz’i herşeyiyle. Fuar alanının girişinde büyük bir çadır var, her ilde kuruluyor, yemek çadırı :) Yemek yeme niyetiniz yoksa bir bakayım diye girmeyin, o kebaplar, kokular insanı yoldan çıkarabilir. Çok kalabalık, hem de duman altı ama fotoğraf çekmek isterseniz o duman size güzel görünüyor işte :)

Çadır çıkışı bizi tulum çalan genç karşılıyor, ileri geri, çala çala yürüyor, giriyoruz Karadeniz havasına birden. Tulumun sesi çok bayıldığım bir ses değil aslında ama garip bir hüznü var.

 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Sonra içerisi işte, karadeniz bezleri, tereyağları, mısır unları, yeşili, işlemeleri, akordeonu, horonu ….
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Artvin için Karadeniz deyip geçmek yetmez kesinlikle, Türkiye nin en okumuş, en çok öğretmen çıkarmış, en aydın illerinden birinden bahsediyoruz. Henüz görmedim, görülecekler listemde en üstlerde.
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Bu üstteki fotoğraf ne alaka diyeceksiniz :) bilmiyorum bu aleti Artvinliler mi bulmuş :) Benim değil ama küçük kardeşimin çocukluğunda vardı bunlardan, çok süper fikirdir :)
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Binanın mimarisi bence gerçekten güzel, baksanıza ışığın içeri girişine, yarattığı keyfe…
 
akm ankara fotoğraf artvin il
 
Bu da dünyanın en uzun burunlu adamı, ilin meşhurları arasına girmiş, çektirdik tabi hatıra fotoğrafı :) Deniz de hiç sormadı valla niye bu amcayla fotoğraf çektiriyoruz, nedir diye, verdi pozu geçti, daha çok sorgulayan bir çocuk olması için uğraşmam mı lazım acaba :)

Kültür Merkezinin sergi salonu var bir de, illerden bağımsız, resim, fotoğraf, karikatür sergileri oluyor, gezdik, tam da “Adalet” konulu uluslararası bir karikatür sergisi vardı, eserlerin hepsi birbirinden nefis, Türkiye’yi temsilen Tan Oral’ın bir karikatürü var, koymazsam olmaz buraya, durumu kısaca özetlemiş…
 
akm ankara sergi karikatür adalet
 
 
Dışarıda nasıl yağmur var, mevsim tam bahar, herşey herkes için çok güzel olsun inşallah,

dipten gelen not: Günlüğüme konuk yazar olan, olmak isteyen, ricamı kırmayan, bunun için emek sarfeden herkese teşekkürü borç bilirim, sırada çok güzel yazılar var…
 


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.