|

James Dean ruhu…

ve orjinal James Dean fotoğrafları…

Dean

Deri Ceket: mood by derimod
Kot pantalon: Bershka
T-shirt: Mudo
Saat: Diesel
Ayakkabı: Converse (Jack Purcell)

Editörün Notu (Onur): Bugünkü postumuzda, bazı ünlü fotoğraflarını kendimizce canladırarak James Dean’i onurlandırmaya çalıştık. Dean, bütün zamanların “asi kötü çocuğu” olmasının yanında aynı zamanda bir stil ikonuydu. Bütün “asi gençlik” filmlerinin atası olan “Rebel Without a Cause” filminin, onun kültürel bir ikon haline gelmesinde büyük bir payı vardır. Ne yazık ki, belki de araba yarışı ve hız tutkusunun bedelini ödeyerek, filmin yayınlanmasından kısa bir süre önce, henüz 24 yaşındayken bir trafik kazasında hayatını kaybeder.

John Lennon’ın da bir zamanlar, “James Dean olmasaydı, belki de Beatles hiç var olmazdı.” dediği gibi, Dean bir çok müzisyene, film yıldızına ve bütün asi ruhlara ilham kaynağı olmuştur.

Bir stil ikonu olarak, kot pantolon, deri ceket ve beyaz t-shirt’lerin onun imzası olduğunu söyleyebiliriz ama o aynı zamanda takım elbise, gömlek ve kravat kombinlerine kendi rahat tarzını yansıtmasını da bilirdi. Onun tarzını açıklamak için en iyi kelimeler “basit ” ve “zahmetsiz” olacaktır. O, zamanında gençler arasında oldukça popüler olan “preppy” tarz yerine rahat giyinmeyi seçti ve böylece yeni bir modanın öncüsü oldu.

Onun bütün yaşamı, başkaları tarafından önümüze sürülen hayata karşı bir başkaldırı oldu. Belki de bunun en iyi özeti, kendi sözleriyle “Hiç ölmeyecek gibi hayal et, bugün ölecekmiş gibi yaşa!” oldu…

Herkese iyi haftalar, iyi mesailer !

This post is also available in: İngilizce


|