|

Karaburun

Aslında hiç iddialı değilim böyle gezi yazısı yazmakta, beceremiyorum da, istedim ki çektiğim fotoğrafları paylaşayım, hem belki birileri de etkilenip gidip görmek hissetmek falan (belki tam aradığı şey burda vardır :P) ister. Zaten bu gezi yazısı, gurme kültürü vb. konularında çok başarılı bloglar, siteler var, bu maksatla oralara bakmak lazım :) Aslında turnuva turnuva kulüp gezme kültünden başka gezi kültürüm de pek yok sayılır, zaten turizme ve turist olma fikrine de karşıyım ya neyseee.

Karaburun malum İzmir in en uç noktalarından birisi, yol kıvrım kıvrım bitmek bilmiyor, hem de gayet kötüce, e böyle olunca turizme uzun zaman kapalı kalmış bir mekandan bahsediyoruz, o kadar ki beldede sadece bir tanecik dondurmacı var :) Tam bizlik, ne hareketli bir gecesi var ne bişeyi, tertemiz bir deniz, maki bitki örtüsü, sakinlik, sessizlik ve huzur…Kitap falan yazmak istersem birgün buraya gelmek isterim, hem de sonbahar ve kışın…Şair bile olabilirim o derece :)

Karaburun’da çokca enginar yetişirmiş, duydum öğrendim, tabi yazın sonlarına doğru mevsimi geçmiş oluyor, kalanları da kuruyor bu dikenlerin (aslen diken bence bu enginar):


Karaburun’un girintili çıkıntılı bir yapısı olduğundan pek çok şeker koyu mevcut, bunlardan bizim faydalandığımız olanı şöyle birşeydi, tepelere doğru çıkınca :

aaah o deniz, ooof ooof…



Karaburunda da esas yerleşim denizin nerdeyse en uzak noktasında, bir tepenin yamacında. İlçe merkez orası, valilik, polis, market vb. şeyler de orada haliyle. Tepenin en üstünden de görünüm şöyle birşey:

Karaburun valla da billa da gelişmemiş (aman çok da iyi etmiş, bozuk yolların hastasıyım), zira dükkanlar dedim ya onlar da şu şekil :)

Bizim gibi düşünen insanlar da çok olsa gerek ki böyle de bir toplantı organize etmişler, kimse Karaburun gelişsin (yani bozulsun) istemiyor.

Alakasız bir fotoğrafa atlayıp burada keseyim istiyorum, bu da oraların en sevdiğimiz yemeğidir, canınız çekmez inşallah :)

Bir sonraki postta da Karaburun’un en merkezi yerinden (4-5 tane şeker pansiyon, restoran felan var) bahsedeyim diyorum, bugünlük bu kadar olsun, iyi geceler olsun…


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.