|

küçük şeyler

Üstün Dökmen in geçtiğimiz yıllarda yer sergilerinde korsan kitaplar arasına giren (ki aslında bence bu bir kitap best seller oldu demektir, büyük başarıdır) Küçük Şeyler ini nihayet okudum. İyi ki de okumuşum, bir sürü güzel öğütle dolu, hem çok kolay okunuyor, hem de yaşanmış olaylarla sık sık örneklediği için akılda kalıcı. Mesela diyor ki çocuğunuza ceza vermeyin, hatta ödül bile vermeyin, sadece geribildirim verin. Yani bir davranışı yaparsa ne olur yapmazsa ne olur, sonrasında da böyle yaptığın için başına şunlar geldi ya da böyle yaptığın için şöyle şöyle faydalı oldun gibi. Serde annelik olduğu için bu bölümleri daha dikkatle okudum tabi :)

fotoğraf bu yazdan, post la alaka düşük biraz ama hoşuma gitti:

not: proaktivite 30 gün geri sayımım tamamdır, kendimi kesinlikle daha iyi hissediyorum, Stephen Covey abime teşekkürü borç bilirim. Buraya da yazayım ki unutmayayım bu konuyu. Diyorum ki bir de Karatay Diyeti geri sayımı mı yapsam, hem sonuçlarını gayet metrik ölçebilirim :)


|


Yorumlar(5)

  1. ÇELEBİ KAPTAN
    Reply

    Bu tarz kitaplar gerçekten faydalı oluyor çünkü hayatın akışında o kadar çok yapılmaması gereken şeyleri yapıyoruz ki, bizler neyse ki durumu düzeltebiliyoruz (tabii bir kısmımız ) ama çocuklarda durum böyle değil, o küçük zihinlerinde yaşadıklarının yaşam boyu izleri kalıyor. Bu arada kitabın ismi vb özelliklerinden de bahsederseniz incelemek isterim
    Sağlıcakla kalın .

  2. durununannesi
    Reply

    ben bu kitabı çook uzun zaman önce okumuştum gerçekten çook güzel küçük şeyler serisine bayılıyorum ztn

    • zamananotlar
      Reply

      evet evet devamını da alıp okumayı istiyorum ben de, okunacaklar listeme girdiler.
      Sevgiler,

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.