|

ha gayret

Nesin Vakfı’nın bir takvimi var, geçen sene niyetlenmiştim alana kadar yılın yarısı geçmişti, neyse bu sene alabildim. Dünya güzeli bir insan Aziz Nesin, dönüp dönüp okuyorum yazdıklarını. İşte duvar takviminin (bi nevi maarif takvim modeli) sayfalarından 13 Şubat tarihli yaprağında (Dünya Radyo günüymüş 13 Şubat) Aziz Nesin’in günlüğünden bir cümle var:

“Çalışkan, yaratıcı dediğimiz insanlar, herşeyden önce kendilerini yeni baştan var etmek isteğini duyabilen ve bu isteklerini kendilerini var edebilme güçleriyle destekleyebilenler, besleyebilenlerdir.”

İçinizde bu değişim isteği duyacaksınız, üstünüzde o gücü bulacaksınız, ilk adım bu. Peki sonrasında ? Tabiki çalışma, emek verme geliyor…

Bununla ilgili bir teori, aslında bilimsel bir çalışma (Malcolm Gladwell – Outliers kitabı) var, 10 000 saat kuralı diye anılıyor. Herhangi bir konuda uzman olmak istiyorsanız, o konu üzerinde 10 000 saat çalışmanız gerekli diyor. Yoğun, konsantre ve sadece konuya ayrılmış 10 000 saat. Bunu yaparsanız yeteneğinizin sizi getirebileceği en üst seviyeyi görebiliyorsunuz. Aşağıdaki afişte Beatles ve Bill Gates örneği var, bir inceleyin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emeksiz yemek olmaz diyen bu teoriyi bilmek benim moralimi düzeltiyor.

Aşağıdaki fotoğraflar 2013 Kasım ından, Deniz’in Eymir’deki (Ankara’da ruhunuzun huzur bulabileceği sayılı yerlerden) bol yürüyüşlü bisikletli doğumgününden, modeller benim aile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de benim gibi çektiğiniz fotoğraflardan bir vakit sonra nefret ediyor ve oturup siliyorsanız, üzülmeyin, şunu hatırlamamızda fayda var : ” ilk 10.000 fotoğraf en kötüsüdür ” Henri Cartier-Bresson. Yani doğru yapıyoruz :)


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.