|

başkalarının hayatı – 5/365

Yok bu öyle düşünüp düşünüp aklıma gelen bir “bunu yazsam güzel olur” konusu değil, “Başkalarının Hayatı” bir sinema filminin adı, orjinal adı “Das Leben der Anderen”, tahmin edileceği gibi bir Alman filmi. Oscar ödüllerinin üzerinden çok geçmedi, gündemde sinema fazlasıyla olduğundan aklıma geldi bunu buraya yazmak. Oscarların al takke ver külah hesaplaşmalı hallerinden dolayı gözümde itibarı kalmayalı çok oluyor. Bu sebeple Leo da benimle aynı düşünüp üzülmemiştir umarım bunca yıl :) Gerçi böyle ukala ukala konuşuyorum ama benim beğenip de bahsetmek istediğim bu film de en iyi yabancı film oscarını almış 2007 de :) Buyur burdan yak, sanırım 2007 den sonra bozuldu bu Oscarlar :)

Film başkalarının hayatına deli cesaretiyle burun sokmak üzerine ve (aklına ilk etapta Woody Allen ın “Manhattan Murder Mystery” si, Hitchcock un “Rear Window” u geldiyse doğru yoldasın, ama çok uzaksın hala), bunun kötü mü iyi mi olduğu, nedenleri, kötünün, iyinin, ağır yargının değişim süreci hepsi filmde ağır bir şekilde dramatize edilmeden düz bir şeklide anlatılmış. Böyle iddialı senaryolar sözkonusu olduğunda oyunculukların da abartılı olması en çok korktuğum şey olur genelde, içiniz rahat olabilir, inanılmaz doğal hepsi.

 

das leben der anderen film

das leben der anderen film

 

Detay detay işlenmiş bir sinema filminin konusunu, türünü yazıp geçmek bana yakışmaz, şurada imdb linki var, bir bakın farklı bir film izlemek isterseniz. Avrupa filmi deyince de endişe etmeyin, korkulan tarzda yavaş akan filmlerden değil, hatta bana sorarsanız kurgusu gayet amerikan filmlerini çağrıştırıyor.

Fragmanı da burada, ama filmle uzaktan yakından ilgisi yok söyleyeyim, gişe kaygısıyla hazırlanmış hissi verdi bana, karşınıza çıkacak olan sakin ve insanlık dolu bir film.

 

Tavsiye edilir :)

dipten gelen not: Yeni izleyip de sevdiğim filmleri buraya not düşesim var, sırf unutmayayım diye, bir de belki birisi daha izler de vesile olurum diye.


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.