|

#direnodtü

Biliyorsunuz ODTÜ sınırları içerisinden yol geçiyor şimdilerde, inşaat haldır huldur devam ediyor, ODTÜ nün 100.yıl kapısından Çiğdem mahallesine doğru. Konu ile ilgili rektörlük bir açıklama yayınladı, dedi ki biz bilmem kaç yıl önce izin verdik belediyeye, yapılabilir, sit alanıdır ağaçları taşımak lazım, kesmemek lazım falan felan…Vermişler bir söz, tutuyorlar, yapacak birşey yok, öğrenci, mahalle sakinleri, herkes sussun otursun. Huzur içinde yaşayıp giden 100.yıl ve Çiğdem halkı bilmem kaç ay boyunca toz toprak içinde, yolları kapalı, sürekli tırlar kamyonlar, dev inşaat araçları arasından evine barkına ulaşmaya uğraşıyor. Hadi bu inşaat bitti 3-4 ay sonra, çektik çekeceğimizi, sonra güzelim yeşil mahallenin ortasından 8 şerit otoban vızır vızır işlemeye başlayacak, gürültü, hava kirliliği yanımıza kar kalacak. Artık bilmiyorum otobanın dibindeki evler değer mi kazanır, değer mi kaybeder, ama insanların sağlıklarını kaybedeceği açık.

İşin acayibi, tam 100.yıl kapısı önünde yakın zamanda Çankaya Belediyesi bir park inşaatı başlatmıştı, ağaçları dikildi, basket potaları falan kondu, şimdi tam parkın üstünden otoban taşıyan bir köprü geçiyor, akıl alacak şeyler değil. Çocuklar o yoldan yürüyerek mahallenin okullarına gidiyorlar, tozun toprağın, işçilerin, inşaat malzemelerinin arasından elele tutuşup okula gitmeye çalışıyorlar, bu arada eski yollar inşaata kurban gittiğinden arabalar bulduğu boşluktan dalıyor, sürücüler başını kurtarmaya uğraşıyor. Ödüm kopuyor hergün araba kullanırken önüme bir çocuk atlayacak diye, rüyalarıma giriyor…Hah işte tüm bunlara hayır demek isteyen ODTÜlü öğrencinin dediği dinlenmediği gibi, bir de üstüne üstlük tahrik ediliyor, sonrasında da gözdağı verilmeye uğraşılıyor.

İnşaat alanının dibinde parketmiş bir Toma var, duruyor orada, sanırım tüm bu işler bitip son asfalt dökülene kadar da orada duracak, dursun varsın…Neyse fotoğraflar 6 Eylül den, yolun üzerinde olduğu için yıkılması planlanan mekanlar yıkılırken, ODTÜ lü öğrencinin, akademisyenin gözünün içine baka baka, göstere göstere yol kenarındaki ağaçları iş makineleri ile talan eden (hani taşıyacaktınız ya o ağaçları) belediye çalışanlarına, onları ip gibi dizilip koruyan polis kardeşlere, en başta Ankara adına i.melih e armağan olsun. Ben de zamana bir not düşeyim, geçeyim.


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.