|

2014 yerel seçimi – Ankara

Yıllardır Ankara’dan kaçmak isterim, bir fırsat olmadı iş, aile, çocukların okulu vs. derken, son yıllarda durumu kabullenip sevmeye uğraşıyordum, kendi çapımda belgeliyordum önemli bulduğum şehirsel konuları. Ta ki bu seçimlere kadar.

Artık seviyorum Ankara’yı ve özellikle Ankaralıyı.

Seçim sonuçlarından bahsetmiyorum, tabi ki tüm kalbimle Mansur Yavaş çıksın istedim o sandıktan açık ara farkla. Kesinleşmese de sonuçlar belli oldu, 2 gün kendime gelemedim, başta kendimi, sonra partiyi, gençlik kollarını tek tek suçladım kafamda (lambadan ve ahalisinden bahsetmiyorum bile onlar zaten yıllardır aynı şeyi yapıyor). Ama işte o seçim sonrası destan yazdı Ankara, kimse pes etmedi, herkes elindeki tutanağı gönderdi, YSK önünde beklendi, çevremdeki herkes nasıl yardımcı olabileceğini düşündü, bir şeyler yapmaya uğraştı. Bana sorarsanız bundan sonra imelih alsa da mazbatayı bin türlü yolsuzlukla, hileyle, Ankara direnişin, hoşgörünün, uyanışın şehri olduğunu gösterdi, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık…İşte bu yüzden bu şehir güzel…

Yapılacak tonlarca şey var elimizden gelebilecek, artık daha da sahip çıkmamız gerekiyor başta ilkelerimize, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve hakkımıza. Bunların soyut, havada uçuşan kavramlar değil, evimizin, işimizin, sağlığımızın, güvenliğimizin garantisi olduklarını önce anlayıp, sonra da anlatmak gerekiyor herkese. Elindeki limitsiz para kaynağı ile gerek örgütlenmeyi, gerek halka anlayacağı dilden ulaşmayı başaran iktidar, bunu yıllardır yapıyor. Bizim yolumuz zorlu ama doğru olanı, bu sebeple insanlar anlayacaklar birgün belki canları yanarak, belki aç, işsiz kalarak, bir şekilde, geç de olsa.

Aşağıdaki fotoğraflar seçim günü oy kullandığımız okuldan. Evet, mecbur olmadığımız halde Deniz’i de götürdüm seçimlere, dedim aklında kalsın birşeyler, demokrasi nasıl birşey, evet hiç istemeye istemeye geldi surattan anlaşılacağı üzere :)

Bunlar da gece yarılarına kadar bitmek bilmeyen sayımdan…

dipten gelen not1: Ankara merkez oyları hiç olmadığı kadar iyi CHP’nin ama uzak ilçelerinde durum bir önceki seçimden bile kötü görünüyor, bu da Türkiye nin genelinde de görünen tablo ile ne yazık ki aynı, CHP sadece şehrin, şehirlinin partisi olabiliyor, halkın partisi olması için daha çok çalışması ve örgütlenmesi gerekiyor.

dipten gelen not2: Diliyorum önümüzdeki günlerde Ankara boğazının, disneyland in falan postlarını yapıyor olmam burada, Allah’ım ne olur ya Rabbim :)

dipten gelen not3: Sonradan hatırladım, bu Deniz’in ilk seçimi değilmiş tabiki, 2011 den bir fotoğraf daha buldum, referandumdu herhalde :)

foto 121

Sevgiyle,


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.