|

Romantizm Adası Santorini

Burçay blogunda ziyaretçi yazar olur musunuz diye sorduğunda hem mutlu oldum ben de heyecanlandım doğrusu. En büyük sorunum öncelikle iş güç ve zaman fakirliğim sebebiyle fotoğraf çekme amacıyla evden çıkma ihtimalimin şu aralar neredeyse imkansıza inmesiydi. İkinci engel ise en az bloga yakışır fotoğraflar bulup koymak kadar zordu: gezdiğim yerleri güzel ifade edebilmek… Kısa bir tereddüt ve neden olmasın dedikten sonra ilk sorunu arşivdeki gezilerden fotoğraflar kullanmakla çözdüm. İkinci sorunu aşıp aşamayacağımı ise zaman gösterecek :)
Bu yazımda paylaşmak istediğim geçen yaz ağustos ayından eşimle gittiğimiz Santorini adası. Malum Yunan adaları bu aralar biz Türkler arasında oldukça popüler. Ben de bu popülaritenin etkisinde kalmıştım açıkçası, 4-5 yıl önce ailemle yaptığım bir gemi gezisinde 2-3 saatlik görebilmiş ve tekrar gelmeyi kafaya koymuştum.

Santorinin en büyük özelliği olan kaldera bir volkan parçasının karadan kopup adaya C şeklinde bir yapı vermesinden ibaret.

1

Plajlarının da başka yerlerde pek bulunmayan volkanik özellikleri var. Altta adanın en ünlü plajlarından Red beach:

14

Bunun dışında Santorini de tam bir gün batımı çılgınlığı var. Adada herşey gün batımı saatine göre belirleniyor, herkes planlarını günbatımına göre ayarlıyor. Odamızın balkonundan ve gittiğimiz restaurantdan çektiğim birkaç gün batımı karesi.

2

 

3

 

4

Adadaki ikinci çılgınlık ise kesinlikle şarap! Şarap müzesi, şarap evleri ve farklı farklı şarapları tadıp yapıp çakırkeyif olabileceğiz dükkanlarıyla ilgisi olanlar için oldukça eğlenceli. Altta da adanın en ünlü şaraplarından tatlı Vinsanto şarabı ve şarap tadımlarımızdan birkaç kare…

 

 

Gelelim benim için adanın en ilgi çekici bölümü olan Oia ve Fira köylerine. Bu köylerin yamaçlarındaki ilginç manzaraya bakarak, dükkanlarında gezintiye çıkmak, dolambaçlı sokaklarında kaybolmak birkaç günlük gezimizde mutluluğumun tavan yaptığı anlardı diyebilirim…. Böyle bir bölgeye dünyanın başka bir yerin rastlamak mümkün müdür bilmiyorum. Hiç ummadığınız daracık bir çıkmaz bir sokakta önünüze çıkıveren bohem butikler, yamaca karşı içkinizi yudumlayabildiğiniz şık cafeler, müzip bir ressamın elinden çıkmışsanıza renkli ve canlı bir mimari ile hem Avrupalı hem de adalı, bir o kadar da şaşırtıcı ve eğlenceli bir yer burası. Bir de yaz aylarında üstünüze üstünüze gelen turist kalabalığı olmasa…. Altta Oia ve Firadan çektiğim birkaç kare:

8

 

9

 

10

 

11

 

12
13

Evet Santorini yazımın sonuna geldim. Umarım bu ilginç ve romantik adaya adanın daha huzurlu ve sakin bahar aylarında bir kere daha yolum düşer….

Ilgın Yarımağan Tarım


|


Yorum eklemek ister misiniz?

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.