|

karşılaşma

Çok sık tanık olmadığım bir ruh hali içindeyim, sanki kınadığım şeyler başıma gelecek (sonsuz yargılarım vardı kabul ediyorum), ya da aldığım beddualar gerçek olacak, işte bu ikisinin ortasında bir yer. Tedirgin edici. Nedenleri var mutlaka. Kendimi tanıdığımı iddia etmişim hep, yeni yeni farkediyorum ki hiç tanımamışım, üstüne üstlük üzerime yapıştırılmış etiketlerin izleri o kadar birbirine karışmış, o kadar kalınlaşmış ki, ne kadar temizlemeye uğraşırsan uğraş, çıkmıyor. Silik de olsa, yıkanmış kavanozların yapış yapış etiketleri gibi kalıyor.

 

karşılaşma ruh halleri zamana notlar
 
Kendini tanımak uzun bir yol, istersen, üzerine de çabalarsan, görünür olabilen bir yol…Geçmişteki kendinizi düşündüğünüzde benzetiyor musunuz şimdiki halinize mesela ? Ya da bazen farklı bir kendinizle karşılaştığınız olmuyor mu, bazen tesadüfen? Kişisel gelişim ile ilgili dışarıdan yardım almaya çabalamak, haplar beklemek işte bu yüzden biraz nafile, kendimizi kendimiz tanıyamıyorken, nasıl bir başkası tanıyıp doğrularınıza yanlışlarınıza karar verecek, ya da nasıl bir reçetenin sizin hastalığınız için uygun olduğuna okuyup karar verebileceksiniz. Olmaz değil de, zor.
 
karşılaşma ruh halleri zamana notlar
 
karşılaşma ruh halleri zamana notlar
 
Yazının başlığını karşılaşma koydum ya, kastım kendi kendimle olan karşılaşmam. Merhabalaşıyoruz her yeni gün, bazen mutlu ediyor yeni keşifler, bazen mutsuz. Şu anda ben kimsem, neysem,bu zamana kadar yaşadıklarımın, gördüklerimin sayesindeyim, geçmiş görevini yaptı, eline koluna sağlık.
 
karşılaşma ruh halleri zamana notlar
 
Denilebilir ki bu yazı da nerden çıktı, böyle ordan buradan, kendi zamanıma not düşeyim biraz da, karmakarışık işte :)
 
karşılaşma ruh halleri zamana notlar
 
dipten gelen not: Fotoğraflar bana ait, karşılaşma üzerine biraz düşündükten sonra seçtim, konu geniş tabiki ama tamamen kısa zamanda hissettirdikleriyle ilişkili, yer, zaman ve anılardan bağımsızca. Başkasının belirlediği o şekli alsın diye metal çubuklarla tutturulmuş o ağaç dalları var ya, ilk fotoğraftaki, çekerken hiç düşünmemiştim, baktıkça sevdim onları.

Sevgiyle,


|


Yorumlar(3)

  1. Pınar
    Reply

    Bu yazıya bayıldım, fotoğraflar da çok güzel…içerden-dışardan nasıl da farklı… Mandallarımız açılsa da kurtulsak o aynılıktan, hep bir düzene sokulmaktan… kahve eşliğinde detaylar, en kısa zamanda :)

  2. Burak
    Reply

    içsesler ve dış sesleri okuduktan sonra en alttaki satırlarda ilginizi bunlar çekebilire geldiğimde karşılaşmayı gördüm. Karşılaşmadan anladığım eski sevğiliyi, eski bi dostu göremekle ilgili bi yazı olacağı tahmin ettim. Yazı çok farklıymış ve şunu farkettim ki ön yargılı bakıyorum bunu düzeltebilmek için elimden ne geliyorsa yapacağım yazınız için çok teşekkür ediyorum yazılarınızın devamı bekliyor olacağım…

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.